Az uborka mellett cseresznyével, meggyel, almával, körtével és szilvával is foglalkozó Konzervgyár Kft. 2010-ben kezdte meg tevékenységét, s már a kezdeti pillanattól kezdve az volt a célja, hogy közvetlenül a termelőktől vásárolja fel a nyersanyagokat. Ennek érdekében a cég azonnal a termelőkkel köti meg a szerződéseket, kihagyva a láncból a helyzetet sokszor csak bonyolító harmadik felet, a közvetítőt.
Amennyiben Szatmár, Szilágy, Máramaros vagy Bihar megyében laksz, és úgy érzed, szívesen vágnál bele az uborkatermesztésbe, akkor nincs más dolgod, mint felvenni a kapcsolatot a biztos felvásárlóval, a Konzervgyár Kft.-vel. Érdeklődni és jelentkezni a sckonzervgyar@yahoo.ro címen vagy a 0744 400 137-es telefonszámon lehet, de személyesen is meg lehet ezt tenni Nagykárolyban, a Calea Mihai Viteazul 121/E szám alatt.


Ha pedig a román–magyar határ másik oldalán gazdálkodsz, akkor ajánljuk figyelmedbe a csengeri Zöldség-Fruct Kft.-t, amely a nagykárolyi Konzervgyár anyacége, és ugyanúgy felvásárolja a megtermelt portékát, mint Szatmár megyei kirendeltsége. Amennyiben szeretnéd a magyarországi csapattal felvenni a kapcsolatot, tárcsázd a +36 30 499 2700-as telefonszámot. A Zöldség-Fruct Kft. munkatársai örömmel tájékoztatnak minden fontos tudnivalóról.